BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Koşuboğazi İlkokulu

Şbt

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı. Bakanımızın başlatmış olduğu proje kapsamında okulumuzda proje komisyonu oluşturuldu. Proje Eylem Planı doğrultusunda Kasım ayı, aralık ayı ve şubat ayı etkinlikleri olarak çalışmalarımız gerçekleştirilmektedir.

Ortak Sınav Konu Dağılımı

Okulumuzun Kütüphanesi Yenilendi!

Okulumuzun kütüphanesi, Türkçe öğretmenimiz Ayşenur KARTAL'ın fikriyle hayat bulan bir projeyle baştan aşağı yenilenmiştir. Okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilerin emek ve çabalarıyla kütüphane duvarları, sıra ve masalar boyanmıştır.  Renkli ve dikkat çeken tasarıma sahip masa ve sıraların yapılmasında destekleri için başta İsmail ALPAY, marangozluk desteği için Erol KARAGÖZ'e ve köy muhtarı Hikmet ALPAY'a; projeye destek veren tüm Koşuboğazı Mahallesi eğitim gönüllerine teşekkür ederiz. Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Koşuboğazı Mahallesi muhtarlığı sayesinde yeni ve ilgi çekici kitaplar kütüphanemize kazandırılmıştır.

Mrt

Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında sabah erken saatlerde okula gelirken havanın karanlık olması nedeniyle yaya görünürlüğünü artırmak amacıyla açık renkli reflektörlü kıyafetlerin giyilmesi, reflektörlü çantaların tercih edilmesi, kıyafetlere reflektörlü bant yapıştırılması için sınıf rehber öğretmenleri, öğrenciler için sunum yapmışlardır. Öğrencilerimiz bu konuda bilinçli davranarak reflektörlü montla okula gelmektedir.

Ock

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Ayşenur KARTAL'ın fikriyle hayat bulan bu projede okul dış duvarları ve bahçesi öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte temizlenmiş ve sanatsal çalışmalarla boyanmıştır.